Yardıma ihtiyacınız mı var?
  • 05326588216
  • info@korluhafriyat.com

Hafriyat Firması Nasıl Seçilir?

Hafriyat Firması Nasıl Seçilir?
  • 28 Eylül 2019, Cumartesi

Hafriyat Firması Nasıl Seçilir?

Hafriyat sektörü, kentsel dönüşüm projelerinin hız kazanması ile birlikte, her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyulan bir sektör haline gelmiştir. Aynı zamanda madencilik, demiryolu ve karayolu yapımı çalışmalarında, liman ve havaalanı yapımı çalışmalarında, bina temel kazımında,  hafriyat işlemleri gerekmekte olduğundan hafriyatın bina yıkımından ziyade çok daha geniş kapsamlı projeler için de gerekli olduğu bir gerçektir. Gereksinimlerin artırılmasında bağlı olarak hafriyat firmalarının sayısı artmaya başlamıştır.


Ancak her hizmet sektöründe olduğu gibi projeler küçük ya da büyük çaplı olsun, doğru firma seçimi hem mal hem de can güvenliğinizi koruma altına alacaktır. Özellikle inşaat sektörü söz konusu olduğunda doğru firma seçimi en büyük gereklilik olarak karşımıza çıkar. Peki, hafriyat firması seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?


Hafriyatta Risk Sigortasının Önemi 


Hafriyat firması öncelikle sizin için risk sigortası yapabilmelidir. Araçlarda firma hatasından kaynaklanan aksaklıklar, çalışan hatasından kaynaklanan bir takım olumsuzluklar gibi durumlarda tercih ettiğiniz firma risk sigortası ile çalışıyor ise büyük maddi kayıpların önlenmesi sağlanabilir.


Aynı zamanda firmanın hafriyatta iş güvenliği konusunda titiz davranması, prosedürlere uygun davranıyor olduğunun bir kanıtıdır. Hafriyat firması seçerken firma hizmetlerinin geniş kapsamlı hizmetleri olması son derece önemlidir. Özellikle büyük çaplı yol yapım projelerinde yer alan devlet projelerinde en çok tercih edilen firmalar ile çalışmak daha doğru bir karar olacaktır.


Hafriyat Firmasının Makine Parkuru


Hafriyat şirketi seçerken dikkat edilmesi gerekenlerden bir diğer ise firmanın makine parkurunda bulunana iş makinalarının çeşitliliği ve nitelikleridir. Güvenli iş makinaları ile çalışan firmalar müşterilerine olası riskleri en az yaşatan firmalardır. Hafriyat makinalarının güçlü, yüksek performans ile çalışan ve uzaktan ve manuel kontrolü kolay olan araçlar olmaları, araç modellerinin son teknoloji modeller olmaları, hizmetin hem daha kaliteli bir şekilde alınmasını sağlayacak hem de işlemlerin daha hızlı bitmesini sağlayacaktır.


Az yakıt kullanan makinaları tercih eden hafriyat şirketleri ile çalışmak daha ekonomik bir hizmeti de beraberinde getirecektir. Firmanın makine çeşitliliği ise geniş kapsamlı ve ayrıntılı bir hizmet almanızı sağlayacaktır.