Yardıma ihtiyacınız mı var?
  • 05326588216
  • info@korluhafriyat.com

Hafriyat Makinalarında Bulunması Gereken Özellikler

Hafriyat Makinalarında Bulunması Gereken Özellikler
  • 28 Eylül 2019, Cumartesi

Hafriyat Makinalarında Bulunması Gereken Özellikler

Bir işletmenin makine parkuru, taşınmaz makineler hariç tutulacak şekilde, taşınabilir olan alet, ekipmanlar ile iş makinalarının hepsine verilen isimdir. Hafriyat sektöründe de makine parkuru, ekskovatörler, greyderler, yükleyiciler, delici matkaplar, buldozerler, silindirlerden oluşmaktadır. Hafriyat hizmeti, bu makine ve aletlerin kullanılması ile karayolu ve demiryollarının, binalar, liman ve hava alanlarının yapımını sağlamaktadır. Bina yıkım çalışmaları ile moloz yığınlarının temizlenmesi gibi işlemler de hafriyat hizmeti ile sağlanmaktadır.


Hafriyatta temel işlemler, yığma ve kaldırma, delme, yerleştirme ve sıkıştırma gibi işlemlerdir. Yığma ve kaldırma işlemi, toprağın kazılması, yığılması ve kaldırılması işlemleridir. Delme seyyar matkaplar ile sert kayaların yumuşatılıp şekillendirilmesini sağlar. Yerleştirme ise yol yapım çalışmalarında boşlukların toprakla doldurulması anlamına gelirken, sıkıştırma toprağın yol ile bütünleşmesini sağlamak amacıyla silindir ve greyderler ile yapılan ezme işlemidir.


Tüm bu işlemler, makine parkuru olarak adlandırdığımız ve hemen hepsi büyük iş makinaları olan makinalar ile gerçekleştirilmektedir. Hafriyatta makine parkurunun önemi, hizmetin amacına doğru ve hızlı bir şekilde ulaşması bakımından büyüktür.


Hafriyat Makinalarında Çeşitlilik Hangi Avantajları Sağlar?


Makine parkurundaki iş makinalarının çeşitliliği, hafriyatın daha hızlı yapılmasını sağladığı gibi iş güvenliğinin sağlanması ile yapılan ev ve yolların sağlam bir temel ile oluşturulması bakımından önemlidir.  Makine çeşitliliği, müşterilerin hizmet ihtiyaçlarının ve taleplerinin tam anlamı ile karşılanmasını sağlar.


Aynı zamanda büyük kapasiteli hafriyat araçlarının varlığı, moloz taşıma gibi hizmetler için daha ekonomik ve hızlı bir hizmet sunabilmeyi mümkün kılmaktadır. Hafriyat makinaları, temel hafriyatı, bina yıkımı hafriyatı, altyapı kazı çalışmaları, moloz kaldırma çalışmaları gibi konuların her birini sağlayabilmelidir.


Hafriyat Makinalarında Bulunması Gereken Özellikler


Makine parkurunda bulunana makinelerin çeşitliliğinin yanı sıra nitelikleri de önemli olmaktadır. İş makinelerinde bulunması gereken özellikler, makinelerin bakımlarının kolay yapılabiliyor olması, bakım işlemlerinin ucuz maliyetli olması, uzaktan kumanda kontrolünün güvenilir ve mükemmel olması, kolay kontrol edilebiliyor olması ve düşük yakıt tüketimine sahip olması gibi özelliklerdir.


Bu özellikler hem müşterilerin daha ekonomik bir hizmet alabilmesi hem çalışanların can güvenliğinin sağlanması ve olası kazaların önlenmesi bakımından önemlidir.